Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy 61 éves beteg nő az első Budapesten, akit bíróság elé ..
  2018-10-19 12:06:24, péntek
 
  Egy 61 éves beteg nő az első Budapesten, akit bíróság elé állítanak, mert az utcán él.
A Gyorskocsi utcában meghallgatószobákat hoztak létre, ahol átlátszó székre ültetik a hajléktalan embereket. Másfél nap alatt szedte össze a rendőri figyelmeztetéseket az a nő, akit elsőként vettek őrizetbe Budapesten ,,életvitelszerű közterületi tartózkodás" miatt - írja a hvg.hu.
Az Utcajogász Egyesület munkatársa, Molnár Noémi a portálnak elmondta: a 61 éves nőt először 17-én éjjel figyelmeztették, majd aznap délelőtt és éjszaka is. A harmadik figyelmeztetés előtt arrébb ment, de így is megtalálták, a negyedik figyelmeztetéssel pedig másnap bevitték a Gyorskocsi utcába. Ott hosszas meghallgatás után rendelték el az őrizetbe vételét.
A hajléktalan nő öt hónapja él az utcán. Élettársa 2017-ben halt meg, egy évig még maradhatott a férfi nevén levő lakásban, majd barátoknál, rokonoknál húzta meg magát idén tavaszig. Segédápolóként, majd takarítóként dolgozott, onkológiai betegsége miatt már csak alkalmi takarítást tud vállalni. A kutyáját most menhelyre vitték, a holmiját elvették, de arról nem volt szó, hogy abból bármit megsemmisítenének. A rendőröknek azt mondta, volt már szállón, de ott loptak, veszekedtek, rosszak voltak a körülmények, ezért döntött az utca mellett.
A meghallgatáson elismerték, hogy a nő a helyszínen volt, de azt nem, hogy megvalósult volna a szabálysértés. A nő nem érzi magát bűnösnek. A rendőrségen azt mondták Molnár Noéminek, hogy az ügy pénteken kerül bíróság elé, de csak telekommunikációs eszközön keresztül hallgatják meg a hajléktalan nőt. Ezt a jogász szerint semmi nem indokolja, hiszen a nő nincs olyan rossz állapotban.
Molnár Noémi azt is elmondta, hogy a Gyorskocsi utcában két meghallgatószobát hoztak létre fehérre meszelt falakkal, ahol a hajléktalan embereket átlátszó székre ültetik, ,,vélhetően azért, hogy rögtön látni lehessen rajta a koszt". A jelek szerint minden előállított hajléktalant ide hoznak, ha foglalt a két szoba, várnak. Ilyen lassú adminisztrációval a jogász szerint képtelenség sok embert forgatni a rendszerben.
Az Utcajogász Egyesület a tárgyaláson az eljárás felfüggesztését szeretné elérni, és azt, hogy a törvény kerüljön az Alkotmánybíróság elé, a jelenlegi szabályok ugyanis szerintük nemzetközi jogot sértenek.

- Máris változtattak a hajléktalanrendeleten.
Máris módosította a kormány a tíz napja elfogadott, hétfőn hatályba lépő új hajléktalanrendeletet, írja a hvg.hu. Eszerint az államnak már nem kell kárpótlást fizetnie a hajléktalanok nem tárolható ingóságainak megsemmisítése után, illetve a hajléktalanoknak sem kell fizetniük a tárolás és a megsemmisítés indokolt költségeit.
Külön mentőkocsikkal szállítják el hétfőtől a hajléktalanokat
Pluszmunka keretében jelentkezhetnek a mentősök a feladatra, de egyelőre nem tudják, mit kezdjenek az egészséges hajléktalanokkal.
Azt is törölték a rendeletből, hogy a hajléktalan személyes tárgyait, személyes iratokat, fényképeket, gyógyászati segédeszközöket vagy hatósági iratokat kötelező megőrizni. Ezen kívül kivették a rendelet azon pontját is, miszerint egy ingóság alaptalan megsemmisítése esetén annak kamattal növelt értékét kell visszafizetni a hajléktalannak.
Az új rendelet szerint a hatóságoknak az ingóságok tárolásba vételéről készíteniük kell kép- és hangfelvételt, hogy később ezek azonosításra szolgálhassanak

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Címkék: hajléktalanokkal, hajléktalanoknak, alkotmánybíróság, segédeszközöket, jelentkezhetnek, felfüggesztését, figyelmeztették, hajléktalanokat, szolgálhassanak, mentőkocsikkal, figyelmeztetés, megsemmisítése, meghallgatáson, életvitelszerű, hajléktalannak, segédápolóként, megsemmisítés, hangfelvételt, hajléktalanok, szabálysértés, visszafizetni, hatóságoknak, hajléktalant, takarítóként, ingóságainak, változtattak, meghallgatás, azonosításra, maradhatott, módosította, hajléktalan, veszekedtek, rendeletből, rendőröknek, rendszerben, körülmények, első Budapesten, hajléktalan embereket, portálnak elmondta, harmadik figyelmeztetés, negyedik figyelmeztetéssel, őrizetbe vételét, férfi nevén, kutyáját most, holmiját elvették, utca mellett, meghallgatáson elismerték, helyszínen volt, jogász szerint, jelek szerint, eljárás felfüggesztését, törvény kerüljön, Utcajogász Egyesület, Molnár Noémi, Molnár Noéminek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A világnak égető szüksége van ...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Nehezen engedem  Életművészet  Föld napja április 22  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Életművészet  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Egyszerűen  Szent György napi hiedelmek, s...  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Tehetségtelen gyerek nincs.  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  A Föld napja  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Esti kép  Ébredj  Maradék idő  Április 22. a Föld napja,  Föld napja április 22  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  A keserű igazság  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Emberként automatikusan értéke...  Becsüld meg azt amid van,...  Április 22. a Föld napja,  Tehetségtelen gyerek nincs.  Egyszerűen  Irgalom és ítélet  Beney Zsuzsa - Tavasz  Miért nem menti meg Jézus...  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Krisztinától  Az elfogadásnak...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  A lelki élet nem arról szól, ....  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
első Budapesten, hajléktalan embereket, portálnak elmondta, harmadik figyelmeztetés, negyedik figyelmeztetéssel, őrizetbe vételét, férfi nevén, kutyáját most, holmiját elvették, utca mellett, meghallgatáson elismerték, helyszínen volt, jogász szerint, jelek szerint, eljárás felfüggesztését, törvény kerüljön, jelenlegi szabályok, megsemmisítés indokolt, egészséges hajléktalanokkal, hajléktalan személyes, rendelet azon, ingóság alaptalan, ingóságok tárolásba, hajléktalanokkal, hajléktalanoknak, alkotmánybíróság, segédeszközöket, jelentkezhetnek, felfüggesztését, figyelmeztették, hajléktalanokat, szolgálhassanak, mentőkocsikkal, figyelmeztetés, megsemmisítése, meghallgatáson, életvitelszerű, hajléktalannak, segédápolóként, megsemmisítés, hangfelvételt, hajléktalanok, szabálysértés, visszafizetni, hatóságoknak, hajléktalant, takarítóként, ingóságainak, változtattak, meghallgatás, azonosításra, maradhatott, módosította, hajléktalan, veszekedtek, rendeletből, rendőröknek, rendszerben, körülmények, képtelenség, megtalálták, tárgyaláson, előállított, rendőrségen, tartózkodás, megvalósult, gyógyászati, közterületi, készíteniük, fényképeket, elfogadott, onkológiai, nemzetközi, állapotban, pluszmunka, szállítják, utcajogász, rokonoknál, takarítást, gyorskocsi, hallgatják, kárpótlást, budapesten, költségeit, egészséges, munkatársa, barátoknál, helyszínen, elismerték, tárolásba, ingóságok, tárolható, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9113
  • e Hét: 44099
  • e Hónap: 77253
  • e Év: 311000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.